Diyet Yaparken Motivasyonunuzu Yüksek Tutacak 8 Öneri
Diyet yaparken en büyük sıkıntı çoğu zaman motivasyonsuzluk. Peki diyet yapmak için tam her şey hazırmış gibi dururken, biz de kendimizi kilo vermeye hazırlamışken, yanlış giden nedir diye hiç düşündünüz mü? Evet doğru bildiniz! İlk cümlemizde de söylediğimiz gibi: Motivasyonsuzluk.
Sağlıklı kilo vermek ve motive olabilmeniz için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık:
1. Amacınıza Ulaşmak İçin Hedefler Belirleyin
Amacınıza ulaşmanıza yardımcı olacak küçük, ölçülebilir hedefler belirleyin. Örneğin, kendinize günde 2 porsiyon meyve ve en az bir porsiyonu yeşil yapraklı olacak şekilde sebze yiyeceğim ve günde en az 1,5 litre su içeceğim gibi hedefler koyabilirsiniz.
2. Bir Yiyecek ve Egzersiz Günlüğü Tutun
Ne kadar yediğinizi takip etmek, hangi egzersizleri yaptığınızı veya yapacağınızı izlemek diyetiniz için oldukça faydalıdır. Bunun için bir not defteri ya da dijital ortamdaki uygulamaları tercih edebilirsiniz.
3. Diyet Listenizi Yeniden Şekillendirin
Beslenme listenizde yer alan yüksek kalorili yiyecekleri yoğun lifli, besleyici ve tok tutan yiyeceklerle değiştirebilirsiniz.
4. Buzdolabınızı Gözden Geçirin
Buzdolabınızda bulunan hazır, işlenmiş gıdaları gözünüzün önünden kaldırın. Hatta mümkünse bir daha bunları evinizden içeri sokmamaya gayret edin. Bunun yerine diyet ürünleri ve probiyotik gıdaları tercih edin.
5. Yeni Tarifler Deneyin
Her gün buharda pişirilmiş ya da haşlanmış brokoli yemenin çok gerçekçi olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunun yerine kendi denediğiniz ya da internetten bulduğunuz, diyetinize uygun sağlıklı tariflerle yeme listenizi çeşitlendirebilirsiniz.
6. Arkadaşlarınızdan ya da Ailenizden Destek Alın
Diyet yaparken arkadaşlarınızdan veya ailenizden manevi destek alabilmek oldukça önemlidir. Yakınlarınız, diyetinizi bozduğunuzda ne kadar pişmanlık duyacağınızı bildikleri için bozmamanız konusunda ellerinden geleni yapacaklardır.
7. Sık ama Az Yiyin
Az ama sık sık yemek yemek aç kalmadan kilo verebilmenin olmazsa olmazlarından biridir. Bunu yaptığınız takdirde metabolizmanız çalışmaya devam eder ancak iki öğün arasında en az iki saat olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz.
8. Dışarıda Yemek Yiyeceğiniz Yerlere Dikkat Edin
Evde kendi hazırladığınız öğünleri yemenizi tavsiye etsek de biliyoruz, bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Bunun için evden çıkmadan önce gideceğiniz mekanın menüsünü online olarak kontrol edebilir ve ne sipariş edeceğinizi kafanızda önceden belirleyebilirsiniz.
Kaynak: eatingbirdfood.com