Pozitif Düşüncenin Formunuza Etkileri!

8
Facebook'ta Paylaş x x Whatsapp'da Paylaş YAZDIR YORUMLAR SONRA OKU

Pozitif Düşüncenin Formunuza Etkileri!

Pozitif düşüncenin gücüne inanıyor musunuz? Konuya henüz biraz mesafeli yaklaşıyorsanız, pozitif düşünce ve formunuza etkileri hakkında ilgi çekici bir keşfe hazır olun. Çünkü laf aramızda, pozitif düşünce ruh haliniz kadar formunuzu da yeni baştan şekillendirmenin yolu!

Formunu korumak herkes için yıldızlı pek iyilerle dolu bir süreç olmuyor. İdeal formu yakalama yolunda da tıpkı hayatın kendisi gibi inişli çıkışlı; kimi zaman umutlu, kimi zaman ise endişelerle dolu günler birbirini kovalıyor. Peki, sizce pozitif düşünce formunuz üzerinde nasıl etkiler sağlıyor olabilir?

Pozitif düşünmek ve henüz bilinmeyenlerle dolu geleceğimize umutlu yaklaşmak, ileride yaşanacak anların şimdiki zaman üzerinde estirdiği kara bulutları dağıtmanın en iyi yolunu sunuyor. Biz de tam olarak bu nedenle formda kalma konusuna bu kez pozitif düşünce çerçevesinden baktık. Sayfanın devamında, pozitif düşüncenin formunuz üzerindeki olası etkilerini bilimsel çalışmalar aracılığıyla ele aldık.

Stres Seviyesi Vücudu Nasıl Etkiler?

Stres Seviyesi Vücudu Nasıl Etkiler?

Sağlık alanında uzman onaylı makaleler yayınlayan Medical News’ın bir makalesine göre, kronik stres vücudumuzda bir nevi iç savaş başlatıyor. Öyle ki, stres seviyesinin daima yüksek olması, sindirim süreçlerini olumsuz etkiliyor, insülin seviyelerinin dengesini bozuyor. Ayrıca şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklere yoğun istek duyulmasına da sebep oluyor.

Makalede aktarılanlara göre kronik stres, formunu korumak isteyen azimli neferleri zorlayabilecek pek çok etkiye sebep oluyor. İşte bu noktada stresle başa çıkmak için mindfulness, yani olumlu düşünce pratikleri devreye giriyor.

Olumlu Düşünmeye Nasıl Başlarız?

Olumlu Düşünmeye Nasıl Başlarız?

Uzman onaylı tıbbi içeriklerin yayınlandığı WebMd adlı platformda yer alan bir makaleye göre, olumlu düşünmeye başlamanın yolu günlük zorluklar karşısında iyimser bir bakış açısı kazanmaktan geçiyor. Dolayısıyla planlarınız ters gittiğinde -ki hepimiz için işler bazen böyle ilerliyor- pozitif düşünce pratiği işte tam da bu noktada başlıyor. Olumsuz görünen bir durumun içinde dahi sakin ve umutlu kalmak, minnettarlık pratiği yapmak pozitif düşünmenin kapılarını aralıyor.

Sağlık ve wellness alanlarında onaylı makalelerin yayınlandığı Very Well Mind isimli platforma ait bir kaynağa göre, minnettarlık pratiği yapmak yaşam kalitesini tümüyle artırabiliyor. Bunun için ise işe iç sesinizi değiştirerek başlamanız öneriliyor. Kendinizle konuşurken destekleyici ve yapıcı kelimeler kullanmanız tavsiye ediliyor. Olumlu düşünme, stresle başa çıkmaya ve daha mutlu bir yaşam sürdürmeye yardımcı oluyor. Formda kalma serüveninde bakış açınızı değiştirecek bazı düşünme pratikleri, bir alt satırda sizi bekliyor!

Pozitif Düşünme Pratikleri

Pozitif Düşünme Pratikleri

Sağlık ve yaşam konularında uzman hekim onaylı içeriklere yer verilen Healthline’ın 7 Positive Affirmations to Improve Your Well-Being isimli makalesinde, daha pozitif ve daha formda bir siz yaratmanız için uygulayabileceğiniz düşünme pratikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Sağlıklı ve güçlüyüm: Vücudunuzun en sağlıklı halini hayal edin. Böylece ideal bir vücut hayalinin peşinde koşmak yerine o anda kendiniz için en doğru olanı yapmaya odaklanın.
  • Vücudumun yapabildiklerini ve kendimi takdir ediyorum: Vücudunuzun işlevine odaklanın ve fark edin, her gün rutin işlerinizi sürdürmek için başardığı şeyleri takdir edin. Böylece daha zorlu görevlere ulaşmak için inanç ve pozitif düşüncenin kapılarını aralayabilirsiniz.
  • Her gün hareket ederim ve enerji doluyum: Egzersiz yapma fikrini bir zorunluluk değil, rutin bir alışkanlığınız olarak düşünün. Kendinizi iyi hissettirecek egzersizleri keşfetmeye ve günlük yaşamınıza daha fazla hareket katmaya odaklanın.
  • Zor görevleri başarabilirim: Kendi yeteneklerinize olan inancınızı artırmanın sihrini deneyin. Geçmiş başarılarınızı anımsayın ve zorlu görevleri başarabileceğinize dair güçlü bir öz güven inşa edin.

Pozitif Düşünmenin Ruhsal Faydaları

Pozitif Düşünmenin Ruhsal Faydaları

WebMD’deki makaleye göre, pozitif düşünmek ruhsal açıdan bireylere şu faydaları sağlıyor:

  • Pozitif bir düşünce yapısı, yaratıcılık seviyesini artırıyor.
  • Pozitif düşünme eğiliminde olan insanların problem çözme yetenekleri olumsuz bakış açısına sahip olanlara kıyasla daha gelişmiş oluyor.
  • Olumlu bir bakış açısı, daha net düşünmeyi teşvik ediyor.
  • Genel ruh halini iyileştiriyor.
  • Pozitif düşünen bireyler, zorluklarla başa çıkma becerileri konusunda daha yetkin oluyor.
  • Depresyon riski azalıyor.

Pozitif Düşünmenin Fiziksel Faydaları

Pozitif Düşünmenin Fiziksel Faydaları

What Is Positive Thinking? isimli WebMD makalesine göre, pozitif düşünmenin fiziksel etkileri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Olumlu düşünmek, daha uzun ömürlü olma noktasında bireylerin zihin işleyişine katkıda bulunabiliyor.
  • Pozitif düşünce yapısına sahip olan kişilerin kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğu aktarılıyor.
  • Pozitif düşünmenin, genel fiziksel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri bulunuyor.
  • Pozitif düşünen kişilerde soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklara karşı daha fazla direnç görülüyor.
  • Kan basıncını düşürmeye yardımcı olabiliyor.
  • Stres yönetimi konusunda destek sunuyor.
  • Pozitif düşünce sahibi insanların ağrıya karşı tolerans seviyesi de daha yüksek oluyor.

Pozitif Düşünmek için İpuçları

Pozitif Düşünmek için İpuçları

Motive olmanın püf noktalarını arıyor ve daha pozitif bir hayata adım atmak istiyorsanız, hazır olun. Daha pozitif bir bakış açısı yakalamak için dört etkili önerimizle keşfimiz devam ediyor.

1. İyi Şeyler Bekleyin

Eğer genellikle aksiyseniz bu durumu beklentilerinizle oynayarak değiştirebilirsiniz. Eğer iyi şeyler olmasını umut ederseniz, beyniniz de sizi hedefinize ulaştırmak için yönlendirecektir. Araştırmalar, pozitif bir duruşun kilo vermeyi çok daha kolaylaştırdığını söylüyor. Davranışçı Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada, katılımcıların olumlu beklentiler içine girdiklerinde endişelerinin azaldığı, modlarının yükseldiği, neşelendikleri ve spordan daha fazla verim aldıkları gözlenmiş.

2. Düşüncen Neyse O’sun

Mayo Clinic doktorlarından Dr. Donald Hensrud, konu kilo vermekse düşünce yapısının her şey olduğunu söylüyor. Eğer kendinizi başarısız olacakmış gibi hissediyorsanız başarısız olursunuz. Basitçe söylemek gerekirse, hareketleriniz düşüncelerinizi yansıtıyor. Eğer kendinize diyet yapmanın ve spora gitmenin zor olduğunu söylerseniz sonuçta spora gitmekten de, planladığınız gibi beslenmekten de vazgeçebilirsiniz. Çünkü beyninizde çabalarınızın boşa gideceğine inanmış oluyorsunuz. Daha az hevesli davranıyorsunuz ve sonuçta başarısızlık da sizi şaşırtmıyor.

3. Gelecekteki Kendinizi Görmeye Çalışın

Eğer kendinizin daha ince halini görselleştirmekte zorlanıyorsanız, bir hayal panosu yapın. Bu hayal panosunun içine daha iyi hissettiğiniz kilodaki fotoğraflarınızı, onları da bulamıyorsanız beğendiğiniz ünlülerin fotoğraflarını koyun. Her seferinde bir fotoğraf daha ekleyin ve bu panoyu gözünüzün önünde tutun. Buna baktıkça çabanıza değeceğini düşüneceksiniz, gece açlıklarına karşı dayanıklılığınız artacak, spora gitmedeki motivasyonunuzun nasıl değiştiğini göreceksiniz.

4. Pozitif Arkadaşlarınızdan Destek Alın

Hayatta pozitif olmanın en kolay yolu pozitiflikle çevrelenmektir. Size kendinizi kötü hissettiren, sizi mutsuz eden, kendinize güveninizi kötü etkileyen kişilerden uzak durun. Sizinle birlikte doğru beslenecek, spora gelecek, sizi iyi düşünmeniz konusunda motive edecek arkadaşlarınızla görüşün. Sizi tanıyan, ne istediğinizi paylaşabileceğiniz, siz birkaç gün sporu ektiğinizde ya da kaçamaklar yaptığınızda sizi yolunuza geri döndürecek arkadaşlarınızla birlikte olun.

Kendinizi ve dünyayı algılama, düşünce biçiminizi yeni baştan yaratmaya kararlıysanız, “Manifest Nedir, Manifest Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimize de göz atmayı unutmayın!

*Bu sayfada yer alan bilgiler, öneri ve uyarı mahiyetinde olmayıp yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Kendinizi fiziksel özelliklerinizle ilgili olarak kötü ya da öz güvensiz hissediyorsanız, mutlaka bir ruh sağlığı uzmanına danışmalısınız.

Kaynaklar;

Facebook'ta Paylaş x x Whatsapp'da Paylaş YAZDIR YORUMLAR
Yorum yapmak için lütfen giriş yapınız yada üye olunuz.
KULLANICI YORUMLARI
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olun.