Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

1
Facebook'ta Paylaş x x Whatsapp'da Paylaş YAZDIR YORUMLAR SONRA OKU

Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

Evrensel enerjinin şifalı dokunuşuyla bedeni, zihni ve ruhu uyandıran reiki hakkında neler biliyorsunuz? Hadi, reiki nedir ve nasıl yapılır detaylı yanıtlarıyla öğrenmek için yazımıza hemen göz atın!

Reiki, keşfedildiği günden bu yana evrenin en şifalı armağanları arasında yer alıyor. İçsel huzur ve denge arayışı için önerilen uygulamaların başında gelen reiki, deneyenlere çoğu zaman bundan daha da fazlasını sunuyor. Siz de bu özel şifa tekniğiyle en iyi halinize kavuşmak istiyorsanız, reiki nasıl yapılır ve faydaları nelerdir gibi sorulara cevap verdiğimiz yazımızı okumaya hemen başlamalısınız!

Reiki Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Reiki Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Reiki sisteminin Japon budist Mikao Usui tarafından geliştirildiği ve insanlığa özel bir şifa tekniği olarak sunulduğu biliniyor. Çeşitli kaynaklarda Usui’nin, Japonya’nın Kyoto şehrinde bulunan Kurama Dağı’nda 21 günlük bir inzivaya çekildiği anlatılıyor. Bu 21 günlük özel meditasyonu sırasında rüzgar gibi hafif ve tanıdık bir enerjiyle uyumlandığını belirten Usui’nin, başlangıçta bu yüce enerjiyi insanlara aktarıp aktaramayacağından şüphe duyduğu ifade ediliyor.

Fakat kısa süre sonra Japonya’da meydana gelen büyük bir deprem nedeniyle şifa enerjisini insanlara yayma görevini üstlenen Usui’nin, böylece insanları reiki şifa tekniğiyle tanıştırdığı belirtiliyor. Usui’nin bu tekniğe başlarda “teate”, yani Japonca “el pozisyonları” ismini verdiği biliniyor. Geçen zamanla birlikte bu şifa tekniğinin, yine Japoncada “rei (her yerde var olan)” ve “ki (ruhsal yaşam enerjisi)” anlamlarına gelen “reiki” adını aldığı ifade ediliyor. Dünya çapında ise reiki’nin genel olarak “evrensel yaşam enerjisi” olarak tercüme edildiği paylaşılıyor.

Reiki’nin Amacı Nedir?

Reiki’nin Amacı Nedir?

Tıbbi makaleler paylaşılan Cleveland Clinic’te yayınlanan bir makaleye göre, reiki’nin amacı genel sağlığı ve refahı iyileştirmek, rahatlamayı, stres seviyelerinin düşmesini ve çeşitli rahatsızlıkların semptomlarını hafifletmek. Yani reiki, yüzyıllardan beridir çeşitli konularda özel bir enerji ve şifa tekniği olarak kullanılmaya devam ediyor. Cleveland Clinic’te yayınlanan makalede belirtildiği üzere reiki, bağışıklık sistemini uyararak vücudun normal fonksiyonlarını korumak ve yaralanma ya da ameliyat sonrası doku ve kemik iyileşmelerini desteklemek için de uygulanabiliyor.

Ayrıca vücuttaki acı ve gerginlik hissini azaltmak ve çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle tedavi gören kişilerin daha iyi hissetmesini sağlamak gibi amaçlarla da reiki şifa tekniğine sık sık başvuruluyor. Bu özel şifa tekniği, tüm bu bahsedilenleri ve çok daha fazlasını enerji gücünü kullanarak yapıyor. Özel eğitimlerden geçen reiki uzmanları, hafif dokunuşlarla vücuttaki çakraları ve dengeyi daha iyi hale getirmek için uğraşıyor ve uygulama boyunca başlangıçta hedeflenen amaçları yerine getirmeye çalışıyor.

Reiki’nin İlkeleri Nelerdir?

Reiki’nin İlkeleri Nelerdir?

Çeşitli kaynaklarda belirtildiği üzere reiki’nin, hayatın içinden nazik hatırlatmalar sunan beş temel ilkesi bulunuyor. Bu ilkeler uzun bir zaman dilimi yerine yalnızca tek bir güne, sadece bugüne odaklanıyor. Bunun sebebi ise reiki’nin insanlar üzerinde oluşacak baskıyı ortadan kaldırıp yalnızca bugünü iyi ve güzel geçirmeye dikkat çekmesi. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse, “Sonsuza kadar sinirlenmeyeceğim.” cümlesi yerine “Bugünlük hiçbir şeye sinirlenmeyeceğim.” cümlesi, insanlara çok daha mümkün bir hedef olarak görünüyor. Reiki, bu doğrultuda tüm ilkelerini yalnızca bugünü kapsayacak şekilde sıralıyor:

  • Yalnızca bugünlük endişelenmeyeceğim: Pek çok insan yarının neler getirip getirmeyeceği konusunda büyük bir endişe duyabiliyor. Reiki, insanlara “sadece bugünlük” endişelenmeyi bir kenara bırakıp çok daha iyi hissetmeyi öğütlüyor.
  • Yalnızca bugünlük öfkelenmeyeceğim: Öfke hayatın getirdikleri karşısında hissedilen doğal bir duygu olsa da mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor. Reiki’nin “sadece bugün” için öğütlediği bu ilke, her gün tekrarlandığında zamanla öfkenin nazik bir biçimde kontrol altına alınmasını sağlıyor.
  • Yalnızca bugünlük müteşekkir olacağım: Hayatın hızlı akışı içerisinde şükran duyulacak olayların ve kişilerin varlığı her zaman net bir şekilde fark edilemiyor. Reiki her gün müteşekkir olunacak ve minnet duyulacak şeyleri görmeyi sağlıyor.
  • Yalnızca bugünlük dürüst olacağım: Dürüstlük insan ilişkilerinde, iş yaşamında, hatta kişinin kendisiyle kurduğu ilişkide büyük önem taşıyor. Reiki, her şartta ve durumda dürüstlükten hiçbir zaman vazgeçmemeyi öğütlüyor.
  • Yalnızca bugünlük yaşayan her şeye karşı nazik olacağım: Başta kendine olmak üzere yaşayan her şeye karşı nazik olmak, reiki’nin hayatı güzelleştirecek ilkeleri arasında yer alıyor. Bu ilke sayesinde en kötü günlerin bile çok daha iyi hale gelebileceği ifade ediliyor.

Reiki’de Nasıl Niyet Edilir?

Reiki’de Nasıl Niyet Edilir?

Çeşitli kaynaklarda reiki’de niyet etmek için birçok adımı takip etmek gerektiği paylaşılıyor. Öncelikle niyeti netleştirdikten sonra bunu açık ve net bir şekilde bir kağıda yazmak gerekiyor. Ardından mum yakmak ve bu mumu kağıdın üzerine yerleştirmek önemli bir adım oluyor. Bu sayede niyetin enerjisini çok daha güçlü hale getirmek mümkün. Sonraki adımda gözleri kapatarak derin nefesler almak ve enerjiyi yavaş yavaş arındırmak gerekiyor. Bunun için gözlerin kapalı olduğu sırada başın üzerinde küçük beyaz bir ışık bulunduğunu ve bu ışığın giderek büyüdüğünü hayal etmek kritik önem arz ediyor. Bu ışığın vücuttaki tüm enerjiyi arındırdığını düşünmek, çakraları ve aurayı tamamen temizlediğini hayal etmek gerekiyor.

Ardından niyeti sesli veya sessiz bir şekilde tekrarlamak ve avuçların sıcak sarı bir ışıkla parladığını hayal etmek, niyet sürecinin en önemli adımları arasında yer alıyor. Sonrasında sesli veya sessiz bir şekilde avuçlardaki yüksek enerjinin niyete akmasını istemek gerekiyor. Son adımda elleri kalbin üzerine koyarak dua etmek ve tüm bu niyet süreci için şükretmek büyük önem taşıyor. En başta niyetin yazıldığı kağıt ise evdeki kutsal bir yere koyulabiliyor veya filizlenip çiçek açacak bir tohummuş gibi toprağa ekilebiliyor.

Reiki Nasıl Yapılır?

Reiki Nasıl Yapılır?

Reiki çoğunlukla uzman eğitmenler tarafından yapılıyor. Yoga Journal isimli sitede yayınlanan bir makalede paylaşıldığı üzere, reiki seansına başlarken kişilerin sadece gözlerini kapatmaları ve kendilerini bu güçlü enerjiye teslim etmeleri yeterli oluyor. Bazı reiki uygulayıcıları seans sırasında ellerini direkt olarak kişinin bedenine koyarken, bazıları ellerini vücudun hemen üzerinde tutuyor ve kişiye dokunmuyor. Reiki sırasında uzmanlar enerjinin orada aktığından emin olmak için çakralara da odaklanabiliyor.

Uygulama sırasında hem çakralar üzerinde hem de vücudun tamamında reiki uzmanının ellerinden veya enerjisinden gelen sıcaklık hissedilebiliyor. Hatta bazı kişilerde rahatlama hissi öne çıkarken, bazılarında ağrı hissi meydana gelebiliyor. Bununla birlikte reiki sırasında hiçbir şey hissetmediğini söyleyenlerin sayısının da bir hayli fazla olduğu aktarılıyor. Reiki sonrasında kişiler kendilerini halsiz ve uykulu hissedebiliyor. Zamanla kişilerin farkındalık duygusu artararak daha iyi hissetmeleri mümkün oluyor.

Reiki’ye Başlangıç: Nasıl Anda Kalırız?

Reiki’ye Başlangıç: Nasıl Anda Kalırız?

Onaylı sağlık makaleleri paylaşılan Very Well Mind isimli sitede yayınlanan bir makaleye göre, anda kalmak için farkındalık meditasyonları ve nefes egzersizleri yapılabiliyor. Reiki sırasında da uygulayıcılar tarafından yaptırılan meditasyonlar da anda kalmayı kolaylaştırabiliyor. Hatta bu sayede reiki’den alınacak verimi artırmak da mümkün oluyor.

Reiki Nasıl Fayda Sağlar?

Reiki Nasıl Fayda Sağlar?

Global sağlık portalı Healthline’da paylaşılan bir makaleden alınan bilgilere, reiki’nin faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Reiki, kaygı ve yorgunluk hissini gidererek daha iyi hissetmeye yardımcı olabiliyor.
  • Anksiyete ve depresyon gibi ruh sağlığı problemlerinin kişide yarattığı olumsuzlukları azaltmaya katkı sağlıyor. Bu rahatsızlıklarla uğraşan kişilerin rahatlık, farkındalık ve öz değer hislerini artırmaya destek sunabiliyor.
  • Uykusuzluk ve baş ağrısı gibi problemleri hafifletmeye katkıda bulunuyor.
  • Yaşam kalitesini daha iyi hale getirerek daha sakin ve rahat hissetmeye destek oluyor. İç huzuru teşvik ederek daha dingin bir hale kavuşmaya katkı sağlıyor.

Reiki’de Enerji Akışı Nasıl Olur?

Reiki’de Enerji Akışı Nasıl Olur?

Reiki hakkında bilgilendirmeler yapan Reiki isimli sitede paylaşılan bir kaynağa göre, bu özel şifa tekniği vücuttaki enerji alanlarını pozitif enerjiyle yükleyerek iyileştirmeye yardımcı oluyor. Olumsuz düşünce ve duyguların yer aldığı enerji alanlarının titreşim seviyesini yükselterek negatif enerjiyi parçalamayı sağlıyor. Bu özel enerji tekniği tüm bunları yaparken enerji yollarını temizlemeye, iyileştirmeye ve yaşam gücünün sağlıklı ve doğal bir şekilde akmasını sağlamaya destek oluyor.

Enerjinin gücüne inanıyorsanız, “Melek Sayıları Nedir? Anlamları Nelerdir?” isimli yazımıza da mutlaka göz atmalısınız. Şimdiden iyi okumalar dileriz!

*Bu sayfada yer alan bilgiler, öneri ve uyarı mahiyetinde olmayıp yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Reiki yapmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Kaynaklar;

Facebook'ta Paylaş x x Whatsapp'da Paylaş YAZDIR YORUMLAR
Yorum yapmak için lütfen giriş yapınız yada üye olunuz.
KULLANICI YORUMLARI
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olun.